De auto’s van Volkswagen staan bekend om hun degelijkheid en uitmuntende kwaliteit. Natuurlijk wilt u uw nieuwe auto in topconditie houden. Daarom is het belangrijk om onderhoud aan uw Volkswagen uit te laten voeren volgens de voorschriften van de fabrikant. Op deze manier weet u zeker dat eventuele defecten vroegtijdig worden gesignaleerd en aangepakt, waardoor u op een later moment niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Het is daarom goed om te weten dat MAK Auto over een volledig ingerichte werkplaats beschikt, met gekwalificeerde monteurs die dagelijks aan de meest uiteenlopende modellen van Volkswagen werken. Voor Volkswagen onderhoud bent u bij ons dus aan het goede adres!

Volkswagen kleine beurt

Bij Volkswagens is het gebruikelijk om ieder jaar of om de 15.000 gereden kilometers, een onderhoudsmoment te hebben*. Dit houdt meestal in dat het maximaal na 15.000 kilometer tijd is voor een kleine beurt. Tijdens de kleine beurt zullen onze monteurs de olie verversen en het oliefilter vervangen. Daarnaast wordt onder andere de reminrichting gecontroleerd en wordt de werking van de verlichting van uw Volkswagen grondig getest en indien nodig bijgesteld. De kleine beurt is vooral bedoeld om onvoorziene reparaties te voorkomen en eventuele problemen tijdig te signaleren.

Volkswagen grote beurt

Na twee jaar of na maximaal 30.000 gereden kilometers is uw auto meestal toe aan een grote beurt*. Bij deze beurt wordt een voertuig onderworpen aan een uitgebreide technische- en visuele inspectie. Zo worden onder andere de aandrijving, de reminrichting en alle slijtagegevoelige onderdelen gecheckt. Daarnaast worden het oliefilter en luchtfilter vervangen en wordt bij dieselmotoren het brandstoffilter vervangen. Bij benzinemotoren worden de bougies vervangen (indien er geen sprake is van ‘long-life’ bougies).

VW onderhoud volgens fabrieksvoorschriften

De vakkundige monteurs van MAK Auto hebben alle kennis en ervaring in huis om uw Volkswagen volgens fabrieksspecificaties te onderhouden. Zo weten zij precies wanneer bepaalde onderdelen, zoals bijvoorbeeld de distributieriem, aan vervanging toe zijn. Op deze manier kunnen wij u vele veilige kilometers in uw Volkswagen garanderen. Een afspraak voor uw auto maakt u eenvoudig via onze website, of door naar ons te bellen. *Nieuwe Volkswagen modellen rijden vaak op verlengde onderhoudsintervallen. Dit wordt Long Life onderhoud genoemd. Op basis van uw rijgedrag geeft de boordcomputer vanzelf aan wanneer een onderhoudsbeurt nodig is. De monteurs van MAK Auto zullen vervolgens op basis van de kilometerstand en leeftijd van uw auto bepalen welke onderdelen aan vervanging toe zijn.