Tijdens de Automotive Innovation Awards van dit jaar werd er wederom een grote hoeveelheid aan nieuwe ontwikkelingen binnen de Automotive industrie onder de aandacht gebracht. Veel Nederlandse bedrijven zijn actief in deze branche en werden beloond voor hun nieuwe innovaties.

De afgelopen jaren is een groot aantal Nederlandse bedrijven verantwoordelijk geweest voor verschillende ontwikkelingen binnen de auto-industrie. De meest bekende zijn het Electronic Stability Program (ESP), Bluetooth, vierwielaandrijving en elektrisch verstelbare buitenspiegels. En ook dit jaar werden daarvoor diverse prijzen uitgereikt. In het Louwman Museum in Den haag maakte oud-premier Jan-Peter Balkenende de winnaars van 2019 bekend.

Prijsuitreiking

De eerste award die werd uitgereikt ging naar Punch Powertrain, Met de ontwikkeling van het hybride DT2 transmissiesysteem wist het bedrijf de prijs voor de beste technologische vondst binnen te slepen. Verwacht wordt dat PSA, het moederbedrijf van onder andere Peugeot en Opel, het systeem in 2020 daadwerkelijk gaat gebruiken.

De prijs voor de beste service ging naar Monotch, met hun Traffic Live Exchange platform. Het platform optimaliseert de doorstroming van de Nederlandse wegen door slimme verkeerslichten tussen wegbeheerders en weggebruikers te verbinden.

De elektrische gezinsauto LightyearOne werd uitgeroepen tot het beste uitdagende concept van het jaar. Het voertuig kan tot 800 kilometer volledig op zelfopgewekte zonne-energie rijden en won daarmee eveneens de publieksprijs.

Nederlandse componenten maken het verschil

Volgens Jan-Peter Balkenende ontwikkelt Nederland zeer essentiƫle componenten voor buitenlandse bedrijven, ondanks dat de industrie internationaal gezien een flink stuk kleiner is dan in andere landen. Gebleken is dat van de 65 miljard die in de Nederlandse Automotive industrie omgaat, een groot deel bestemd is voor het buitenland. Dit geeft aan dat Nederland een sterke positie heeft op de internationale markt.

Innovatief aanbod MAK Auto & Techniek

Als echte autoliefhebbers juichen wij bij MAK Auto & Techniek nieuwe innovaties binnen de automotive industrie uiteraard toe! In ons occasionaanbod vindt u dan ook veel compleet uitgeruste modellen, voorzien van luxe opties. Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk het aanbod op de website of kom gerust eens langs bij ons in de showroom. We verwelkomen u graag!