Soms is het nodig om een autolening af te sluiten voor de aanschaf van uw nieuwe droomauto. In dat geval heeft u meerdere opties. Zo kunt u bijvoorbeeld terecht bij een bank, een kredietverstrekker of bij het autobedrijf waar u de auto koopt. Graag raden wij u aan om niet zomaar akkoord te gaan met een voorstel tot financiering van een auto. Ga eerst goed na of een dergelijke autolening wel past bij uw persoonlijke situatie. Belangrijke variabelen zijn bijvoorbeeld de looptijd, de rente en de mogelijkheid om eventueel tussentijds een gedeelte van de lening af te kunnen lossen.

Waar moet u op letten bij financiering van uw auto?

Het komt geregeld voor dat aanbieders van autoleningen hun klanten proberen te lokken met zogenaamde ‘vanaf’ rentes. Hierbij worden klanten extreem lage rentepercentages voorgeschoteld, maar blijken er vaak extra kosten in rekening te worden gebracht voor het verzekeren van overlijdensrisico. Tevens kunnen verhoogde tarieven worden gehanteerd als men vindt dat u tot een risicogroep behoort. Zorg er dus voor dat u de financiering van uw auto gedegen onderzoekt. Daarnaast is het essentieel dat u uw persoonlijke situatie nooit uit het oog verliest. Houd bij het bepalen van uw financiële ruimte dan ook altijd rekening met eventuele tegenvallers.

Uw auto financieren bij MAK Auto

Bij MAK Auto hebben wij ervoor gekozen om samen te werken met Alphera Financial Services voor het financieren van auto’s. Al jaren is Alphera een autoriteit op het gebied van solide financieringen in de autobranche. Door deze samenwerking is MAK Auto in staat om passende financieringen te bieden aan zowel zakelijke rijders als particulieren en voor zowel nieuwe auto’s als occasions. Alvorens wij u een voorstel voor een autolening doen, bespreken we samen met u uw wensen en gaan we gezamenlijk na of uw persoonlijke situatie in de nabije toekomst wijzigt op gebieden waar dit effect kan hebben op uw financiële ruimte. De verschillende variabelen worden door ons meegenomen in het opstellen van een transparante en haalbare autofinanciering. Doordat MAK Auto al meer dan 50 jaar actief is in de autobranche, kunnen wij u als geen ander adviseren op het gebied van aankoop, reparatie, onderhoud en financiering van een nieuwe auto of occasion. Te allen tijde staan uw wensen centraal. Heeft u een vraag met betrekking tot de financiering van uw auto? Leg deze dan geheel vrijblijvend voor aan een adviseur van MAK Auto. Ons bevlogen team helpt u graag op weg!