Ruitschade ontstaat vaak als gevolg van steenslag en manifesteert zich meestal in de vorm van een sterretje of scheurtje. Omdat schade aan een autoruit veelal nadelige gevolgen heeft voor het zicht vanuit de auto en het de sterkte van de betreffende ruit nadelig beïnvloedt, is het verstandig om ruitschade zo snel mogelijk te laten verhelpen.

Sterreparatie

Indien de schade aan uw autoruit slechts een kleine sterretje betreft, dan is sterreparatie in veel gevallen nog mogelijk. In deze situatie wordt de beschadiging aan de ruit grondig schoongemaakt en opgevuld met een speciale transparante hars. Als zodanig wordt het sterretje (nagenoeg) onzichtbaar, wordt voorkomen dat de autoruit verder kan doorscheuren en wordt het zicht voor u als bestuurder weer volledig hersteld. Doordat verzekeraars ruitreparatie in de meeste gevallen vergoeden zonder daarbij aanspraak te maken op het eigen risico, is sterreparatie meestal de voordeligste optie. Bij MAK Auto kunnen wij de volledige reparatie van een ster in uw voorruit voor u verzorgen in maximaal 30 minuten. Ondanks dat wij u ook zonder vooraankondiging van dienst zijn met de reparatie van een sterretje, adviseren wij u toch om zo mogelijk een afspraak bij ons in te plannen. We kunnen u dan immers direct helpen en voorkomen zo dat u onnodig lang moet wachten. Wel zo prettig!

Voorruit vervangen

In sommige gevallen is ruitreparatie helaas niet langer mogelijk. Dit kan het geval zijn als de schade aan uw voorruit zo groot is, dat na reparatie geen afdoende veilige situatie meer zou ontstaan. In dat geval zit er niets anders op dan uw ruit in zijn geheel te vervangen. Ook indien u ruitschade heeft aan een andere ruit dan uw voorruit, is het vervangen van de autoruit benodigd. Deze ruiten kunnen namelijk, in tegenstelling tot een voorruit, niet worden gerepareerd. Wanneer uw autoruit moet worden vervangen, dan dient u daartoe een afspraak te maken. Opvolgend zullen wij dan voor u de geschikte nieuwe autoruit bestellen, zodat u ervan bent verzekerd dat u zo snel mogelijk kunt worden geholpen. MAK Auto is al meer dan 50 jaar uw specialist in autotechniek. Wij helpen u graag met het beantwoorden van allerlei vragen over uw auto. Heeft u dus vragen over ruitschade, sterreparatie of het vervangen van uw voorruit, neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder!