Wanneer uw auto goed is uitgelijnd, betekent dit dat de banden in de juiste positie staan ten opzichte van het onderstel van de auto. In dit geval is zowel het brandstofverbruik als het rijcomfort optimaal en zullen uw banden gelijkmatig slijten. Wanneer er iets verandert in de uitlijning van de wielen, dan zullen de wielstanden afwijken van hun optimale positie. Anders gezegd staan de wielen dan niet meer exact in één rechte lijn onder uw auto. U merkt dat dit het geval is doordat uw brandstofverbruik hoger is dan normaal, doordat de auto naar één kant trekt op een recht stuk weg of doordat het stuur niet langer automatisch terugkeert naar de middenstand als u uit een bocht komt.

Komen de voornoemde situaties u bekend voor, dan is het verstandig om uw auto uit te laten lijnen door een professional. Een slecht uitgelijnde auto kan namelijk gevaarlijke situaties op de weg veroorzaken. Immers, door het onregelmatig afslijten van autobanden zal het karkas van de banden sneller beschadigd raken, wat kan resulteren in een klapband. Zeker bij hoge snelheden leidt dit tot levensgevaarlijke situaties. Laat daarom bij twijfel de technici van MAK Auto & Techniek de uitlijning van uw auto controleren en zo nodig aanpassen. Uw veiligheid gaat voor alles!

In welke situaties is het uitlijnen van de auto nodig?

Dat uw auto opnieuw uitgelijnd moet worden kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan de stand van de wielen zijn veranderd als het gevolg van een aanrijding of als gevolg van een stevige aanvaring met een stoeprand. Het is eveneens verstandig om de uitlijning van uw auto te laten controleren na een bandenwissel en na het vervangen van onderdelen die toebehoren tot de stuurinrichting van uw auto.

De monteurs van MAK Auto & Techniek hebben meer dan 50 jaar ervaring met al het veelvoorkomende onderhoud aan personenauto’s. Zij kunnen u om die reden als geen ander bijstaan in de beoordeling of uitlijning van uw auto noodzakelijk is. Mocht dit het geval zijn, dan kunnen zij direct de uitlijning van uw auto verzorgen. Twijfelt u eraan of uw banden goed zijn uitgelijnd, loop dan geen enkel risico en neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. MAK Auto & Techniek helpt u graag verder!