Heeft u het idee dat uw auto naar één kant trekt of dat het stuur niet meer volledig terugkeert naar de middenpositie nadat u uit een bocht komt? Dan kan het zijn dat u uw auto moet laten uitlijnen. Een auto is goed uitgelijnd wanneer de banden in de juiste positie staan ten opzichte van het onderstel van de auto. Het voordeel hiervan is aangenamer rijcomfort, optimaal brandstofverbruik en een gelijkmatige slijtage van de banden. Als er iets verandert in de uitlijning van de wielen, wijken de wielafstanden af van hun optimale positie. Oftewel, de wielen zullen niet in één rechte lijn onder de auto staan. Als gevolg wordt het brandstofgebruik hoger en kunt u eerdergenoemde ongemakken ervaren.

Wanneer is het uitlijnen van de auto nodig?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor de uitlijning van uw auto afwijkt. De stand van de wielen kan afwijken als gevolg van een aanrijding, maar bijvoorbeeld ook als u stevig tegen een stoeprand bent aangereden. Ook is het raadzaam om de uitlijning te laten controleren als uw banden zijn gewisseld of wanneer er onderdelen zijn vervangen die van invloed zijn op de stuurinrichting van de auto.

Auto uit laten lijnen bij MAK Auto

Herkent u voornoemde situaties of ongemakken? Laat uw auto dan voor de zekerheid controleren. Een auto die slecht is uitgelijnd kan voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen. Door het ongelijkmatig slijten van de autobanden zal het karkas van de banden namelijk sneller beschadigen, met een eventuele klapband als gevolg. Bij MAK Auto kunt u uw auto laten uitlijnen. Allereerst zullen onze technici kijken of het uitlijnen van uw auto noodzakelijk is of dat het probleem wellicht elders ligt. Neem bij twijfel gerust contact met ons op! Direct een afspraak maken kan via onze online agenda of bel ons op het telefoonnummer 0184 – 60 12 36.