Wanneer u alles uit uw auto wilt halen, dan is de keuze voor een passende set autobanden essentieel. Aangezien de banden het enige contactpunt zijn tussen uw auto en het wegdek, is het voor uw veiligheid én comfort belangrijk dat u op banden rijdt die geschikt zijn voor de omstandigheden waarin u uw auto gebruikt. Zo heeft u met de juiste banden meer grip op het wegdek, waardoor uw remweg korter is en hebben goede banden een voordelig effect op uw brandstofgebruik. Als uw partner in mobiliteit kunt u met al uw vragen over banden bij ons terecht. Wij kunnen u adviseren bij de aanschaf van nieuwe of gebruikte autobanden en velgen, kunnen de bandenwissel voor u verzorgen en slaan desgewenst uw tweede set banden voor u op in ons bandenhotel. In het laatste geval krijgt u van ons een persoonlijk e-mailbericht op het moment dat het tijd is voor een bandenwissel.

Zomerbanden

Wat de perfecte autoband voor u en uw auto is, hangt vooral af van de omstandigheden waarin u de weg op gaat. Een zomerband is bijvoorbeeld vooral geschikt voor relatief warme, droge omstandigheden. In dergelijke omstandigheden slijt de zomerband namelijk minder snel dan een winterband en is de remweg van zomerbanden korter dan de remweg van winterbanden. Daalt de buitentemperatuur echter onder de 7 graden Celsius, dan is een set winterbanden beter geschikt. Veel automobilisten wisselen hun zomerbanden om die reden juist in het najaar om voor winterbanden.

Winterbanden

Het rubber dat wordt toegepast voor de productie van winterbanden heeft een andere samenstelling dan het rubber van zomerbanden. De specifieke rubbersamenstelling van winterbanden zorgt ervoor dat dit type banden niet hard wordt bij lagere temperaturen; een verschijnsel dat bij zomerbanden onder vergelijkbare situaties wel optreedt. Doordat de banden flexibel blijven bij lage temperaturen hebben winterbanden in winterse omstandigheden beduidend meer grip dan zomerbanden, wat opvolgend leidt tot een significant kortere remweg. Daarnaast zijn winterbanden voorzien van een speciaal profiel dat ervoor zorgt winterbanden meer grip hebben op natte en gladde wegen. Gaat u op wintersport, dan is de kans zelfs groot dat u verplicht bent om uw auto te voorzien van winterbanden. In veel Europese landen kunt u namelijk worden bekeurd als u zonder winterbanden deelneemt aan het verkeer. Hoewel er als vanzelfsprekend kosten zijn verbonden aan de aanschaf van een tweede set banden, moet u in gedachten houden dat uw zomerbanden niet zullen slijten als u uw winterbanden gebruikt en andersom. Onze specialisten kunnen u adviseren bij uw keuze voor de perfecte band. Heeft u vragen met betrekking tot autobanden? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.