Wanneer een volledig nieuwe auto wordt afgeleverd, dan is op deze auto minimaal twee jaar wettelijke garantie (beter bekend als fabrieksgarantie) van toepassing. Of dat de fabrieksgarantie een langere periode beslaat dan de wettelijk bepaalde termijn van twee jaar, hangt vaak af van de autofabrikant.

Binnen de garantieperiode is de fabrikant verplicht om alle mankementen aan de auto te verhelpen mits het geen slijtage betreft en mits de gebruiker geen onjuist gebruik valt te verwijten. Van belang is te beseffen dat de fabrieksgarantie wordt afgegeven op de auto zelf en dus niet aan de eigenaar van de auto. Een jonge occasion of een geïmporteerde auto kan om die reden evengoed nog fabrieksgarantie bevatten.

Bepalingen wettelijke garantie auto

De regels die van toepassing zijn op de fabrieksgarantie die automerken verstrekken, zijn bepaald op Europees niveau. Zo is een merkdealer verplicht om problemen die onder de wettelijke garantie vallen te verhelpen, zelfs als u de auto niet bij die bewuste merkdealer heeft gekocht. Ook verliest u de fabrieksgarantie niet als u onderhoud of reparatie aan uw auto heeft laten uitvoeren door een ander autobedrijf dan de merkdealer. De enige eis die in de wet wordt gesteld, is dat de auto wel volgens de specificaties van de fabrikant moet zijn onderhouden.

Behoud uw fabrieksgarantie bij auto onderhoud door MAK

Doordat Europese wetgeving stelt dat u complete vrijheid moet hebben op het gebied van onderhoud en reparatie aan uw voertuig, bent u (ook binnen de termijn waarin de fabrieksgarantie van kracht is) vrij om uw auto onderhoud uit te laten voeren door MAK Auto & Techniek. Onze technici zullen altijd de complete fabrieksspecificaties van uw auto opvragen bij de fabrikant en als vanzelfsprekend enkel gebruikmaken van originele onderdelen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw fabrieksgarantie gewoon geldig blijft.

De technici van MAK Auto & Techniek kunnen uw auto onderhouden als geen ander. Bovendien weten zij exact welke mankementen onder de fabrieksgarantie vallen, waardoor u nooit onnodige kosten zult hoeven te maken. Dankzij meer dan 50 jaar ervaring met onderhoud en reparatie aan auto’s en doordat onze specialisten beschikken over een zeer moderne werkplaats met de nieuwste technieken, is uw auto bij ons in vertrouwde handen. Heeft u vragen over de fabrieksgarantie van uw auto? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst!