Bij de aflevering van een nieuwe auto is er wettelijk gezien twee jaar garantie van toepassing, ook wel bekend als fabrieksgarantie. Een autofabrikant kan zelf bepalen of de fabrieksgarantie langer geldt dan de wettelijke termijn van twee jaar. De fabrikant is verplicht om in de garantieperiode de auto te verhelpen aan alle mankementen. Slijtage en onjuist gebruik van de autogebruiker vallen hier niet onder. Daarbij wordt fabrieksgarantie altijd afgegeven op de auto en niet op de eigenaar van de auto. Het is dus goed mogelijk dat een geïmporteerde auto of jonge occasion nog steeds fabrieksgarantie bevat.

Voorschriften wettelijke fabrieksgarantie

Doordat de regels van fabrieksgarantie zijn bepaald op Europees niveau, zijn merkdealers onder andere verplicht om problemen te verhelpen die onder de fabrieksgarantie vallen. In dit geval maakt het dus niet uit of u de auto heeft gekocht bij die bewuste merkdealer. U verliest dus geen fabrieksgarantie als u de onderhouds- of reparatiewerkzaamheden heeft laten uitvoeren bij een ander autobedrijf dan de dealer. De enige voorwaarde is wel dat de auto moet zijn onderhouden volgens de regels van de fabrikant.

Fabrieksgarantie behouden bij MAK Auto

Volgens de Europese wetgeving mag u zelf bepalen bij welke autogarage u onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan uw auto laat uitvoeren. MAK Auto valt hier ook onder. Om zo goed mogelijk te werk te gaan, zullen onze technici altijd de fabrieksspecificaties opvragen bij de fabrikant van uw auto.

Laat uw auto onderhouden bij MAK Auto

Bij MAK Auto zullen we altijd zo goed mogelijk achterhalen wat de mankementen zijn van de auto. Zo weten wij exact welke problemen onder de fabrieksgarantie vallen en hoeft u geen onnodige kosten te maken. MAK Auto beschikt over meer dan 50 jaar aan ervaring met onderhoud aan auto’s en onze autotechnici hebben toegang tot een moderne werkplaats en zijn bekend met de laatste technieken. Uw auto is bij ons dus in goede handen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over werkzaamheden die onder de fabrieksgarantie vallen. Onze specialisten helpen u graag!