Wij begrijpen dat u zo lang mogelijk zorgeloos wilt genieten van uw BMW. Een belangrijke voorwaarde hiervoor, is dat uw auto goed onderhouden wordt. Wanneer een voertuig regelmatig nagekeken wordt, zullen eventuele problemen namelijk vroegtijdig gesignaleerd worden. Hiermee voorkomt u dure reparaties en pech onderweg. De monteurs van MAK Auto zijn opgeleid op hetzelfde niveau als bij de merkdealer. Zij kunnen al het onderhoud en alle reparaties daarom vakkundig voor u uitvoeren. Ook kunnen zij u adviseren hoe u ervoor kunt zorgen dat u zolang mogelijk plezier heeft van uw BMW.

Condition Based Service (CBS)

BMW was een van de eerste automerken die van het systeem met de grote- en kleine beurt afstapte en in plaats daarvan overging op Condition Based Service. Dit houdt in dat sensoren in uw auto de staat van de verschillende onderdelen controleren en dat met behulp van lampjes aangegeven wordt welk onderdeel van uw auto toe is aan onderhoud. Hiermee voorkomt u dat u onnodig onderhoud laat uitvoeren. Wanneer uw BMW aan onderhoud toe is, hangt af van de condities waarin u rijdt en de hoeveelheid kilometers die u maakt. Als voorbeeld hebben de remmen het bijvoorbeeld zwaarder te verduren tijdens korte stadsritjes dan tijdens lange ritten op de snelweg. Dit zijn allemaal factoren die bij Condition Based Service worden meegenomen.

BMW onderhoud volgens fabrieksvoorschriften

Condition Based Service is van toepassing op alle BMW-modellen vanaf bouwjaar 2003. Voor oudere auto’s raden wij aan om de auto na elke 15.000 kilometer of om het jaar aan te bieden voor inspectie en/of onderhoud. De monteurs van MAK Auto beschikken over de fabrieksvoorschriften die bij uw specifieke auto horen. Zij weten precies welke onderdelen aan vervanging toe zijn en kunnen u adviseren over het beste tijdstip voor een volgend onderhoudsmoment. Doordat wij ons strikt houden aan de fabrieksvoorschriften van de fabrikant, blijft de eventuele fabrieksgarantie van uw nieuwe auto bovendien altijd behouden. Onderhoud aan uw BMW kunt u dus met een gerust hart aan ons over laten!

BMW-reparatie bij MAK Auto

Ook voor reparaties aan uw BMW kunt u bij ons terecht. Heeft u een storing, is er een onderdeel kapot of is er sprake van schade aan uw BMW? In dat geval helpen de monteurs van MAK Auto u weer zo snel mogelijk op weg. Doordat wij de officiële diagnoseapparatuur van BMW gebruiken en beschikken over al het officiële gereedschap, kunnen wij uw auto altijd repareren met behoud van eventuele fabrieksgarantie. Een afspraak voor onderhoud of reparatie maakt u eenvoudig via de contactmodule aan de rechterkant van deze pagina. Ook kunt u ons altijd bellen of mailen. U kunt bij het maken van een afspraak aangeven of u gebruik wilt maken van vervangend vervoer.