Wie van plan is een elektrische auto aan te schaffen, kan vanaf 1 juli in aanmerking komen voor een aanschafsubsidie tot €4.000,-. Met deze regeling moet de aanschaf van elektrische auto’s voor particuliere autorijders gestimuleerd worden. Dit is onderdeel van het klimaatakkoord, dat als doel heeft de CO2-uitstoot in 2030 met bijna de helft te verlagen.

Voorwaarden subsidie

Om in aanmerking te kunnen komen voor de aanschafsubsidie tot €4.000,-, zijn er uiteraard wel een aantal voorwaarden opgesteld. Zo dient de cataloguswaarde van de elektrische auto tussen de €12.000,- en €45.000,- te liggen en moet de actieradius van de auto minimaal 120 kilometer zijn. Daarnaast moet de auto een aantal jaren in het bezit blijven van dezelfde eigenaar in Nederland.

Ook bij het leasen van een elektrische auto is het mogelijk om gebruik te maken van de subsidie. Echter, wordt het leasecontract binnen vier jaar stopgezet, dan stopt ook de subsidie, die maandelijks wordt uitbetaald. Bovendien dienen eigenaren die binnen drie jaar een andere auto aanschaffen, een deel van de subsidie terug te betalen.

Verlaging van subsidie

Omdat de prijzen van elektrische auto’s de komende jaren lager zullen worden, wordt ook de hoogte van het subsidiebedrag verlaagd. Na 2021 wordt de aanschafsubsidie in stapjes verlaagd naar €2.500,- in 2025. In 2025 zal ook de subsidie stoppen.

Subsidie tweedehands elektrische auto’s

Zowel voor nieuwe als gebruikte elektrische auto’s kan een subsidie worden aangevraagd. Bezitters van een tweedehands elektrische auto ontvangen een subsidie van €2.000,-. Subsidie voor een tweedehands elektrische auto kan wel alleen worden verkregen als deze bij een garage (dus niet via een particulier) is aangeschaft én als aangetoond kan worden dat deze in goede staat is.

Elektrische auto’s bij MAK Auto & Techniek

Wilt u graag een elektrische auto aanschaffen? Bij MAK Auto & Techniek hebben we geregeld elektrische auto’s op voorraad. Uiteraard kunnen wij ook altijd voor u op zoek gaan naar een geschikte elektrische auto! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen met een van onze specialisten of kom eens binnenlopen in onze showroom in Groot-Ammers.