Onlangs heeft Audi een nieuwe techniek uitgebracht om de groene golf zo optimaal mogelijk te gebruiken. Het nieuwe systeem geeft een melding aan de bestuurder wanneer een verkeerslicht op groen zal gaan. Door deze melding kan de bestuurder anticiperen op het verkeerslicht en zo het rijden meer ontspannen en efficiënter maken. De techniek is voor de meeste modellen van Audi beschikbaar en is een stap vooruit naar het autonoom rijden.

Audi Time-to-Green en Green Light Optimized Speed Advisory

Audi is de eerste autofabrikant die zijn auto’s weet te verbinden met verkeerslichten. Het systeem heeft twee verschillende versies, als eerste is er het Time-to-Green systeem. Wanneer een auto een verkeerslicht nadert of voor een verkeerslicht stilstaat, telt de auto af naar het moment dat het licht op groen zal springen.

De tweede variant, de Green Light Optimized Speed Advisory, speelt in op de groene golf. Het systeem vertelt de bestuurder welke snelheid aangehouden moet worden om bij het volgende groene verkeerslicht aan te komen. In Amerika is men al bekend met de technologie en is er een verschil te zien in het brandstofverbruik én is er een vermindering in files bij verkeerslichten. De techniek is vanaf nu beschikbaar voor de Audi-modellen A4, A6, A7, A8, Q3, Q7, Q8 en de Audi e-tron.

Audi occasions met nieuwste technieken

Bij MAK Auto & Techniek beschikken wij over een groot aanbod aan jonge Audi occasions, uitgerust met de nieuwste technieken. Variërend van de Audi Q3 tot aan de Audi R8, beschikt MAK Auto & Techniek over een divers aanbod aan tweedehands Audi’s die eruitzien én voelen als een nieuwe auto. Benieuwd? Op onze website kunt u vrijwel ons gehele aanbod aan occasions terugvinden. Wilt u liever de auto’s in het echt zien of een proefrit maken, kom dan gerust eens langs in onze showroom in Groot-Ammers.