De laatste jaren is het importeren van occasions enorm in populariteit gestegen en nog steeds blijft het aantal import auto’s groeien. Dit is voornamelijk het gevolg van het feit dat het aanbod tweedehands auto’s in Nederland vaak niet voldoet aan de wensen van de consument. Daarnaast heeft het importeren van een occasion vaak ook een financieel voordeel.

Forse stijging geïmporteerde auto’s

Vorige maand werden er ruim 18.000 occasions naar ons land geïmporteerd, wat bijna 10% méér is ten opzichte van januari 2017. De totale import van occasions lag in 2017 ruim 6% hoger vergeleken met het jaar ervoor.

Onbalans in vraag en aanbod

Onder de Nederlandse particulieren is er vooral vraag naar middenklasse benzine auto’s van vier tot negen jaar oud, en met weinig kilometers op de teller. Het aanbod van dit soort auto’s is summier op de Nederlandse markt. Dit komt vooral omdat er afgelopen jaren minder nieuwe auto’s zijn verkocht. Daarnaast hebben particulieren vaak geen interesse in auto’s afkomstig van de zakelijke markt, aangezien dit vaak diesel auto’s met hoge kilometerstanden zijn.

Niet alleen het belastingvoordeel maar vooral de onbalans in vraag en aanbod op de Nederlandse markt is dus de reden dat er steeds vaker occasions elders in Europa worden gezocht. De verwachting is daarom dat het aantal import occasions de komende tijd nóg verder zal toenemen.

Auto laten importeren via MAK Auto & Techniek

Ook wij importeren veelvuldig auto’s uit het buitenland. Veel auto’s die u in onze collectie vindt zijn geïmporteerd vanuit Duitsland. Daarnaast importeren wij ook regelmatig auto’s op verzoek van klanten. Wilt u ook een auto laten importeren? Lees hier hoe wij te werk gaan en dien via onze website gemakkelijk een import verzoek in. Bekijk ook eens ons portfolio met geïmporteerde auto’s.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan door een bericht te sturen via het contactformulier aan de rechterzijde van deze pagina of u kunt ons bellen op het telefoonnummer 0184 60 12 36.