Een goed werkende airco is vandaag de dag een onmisbaar onderdeel van de moderne auto. Voor uw eigen comfort en veiligheid wilt u natuurlijk dat uw airco goed koelt bij warm weer en perfect ontwasemt in vochtige omstandigheden. Voor de werking van uw auto airco is het derhalve van groot belang dat het systeem regelmatig wordt onderhouden. Wanneer de airconditioning niet langer naar behoren functioneert, dan merkt u dit voornamelijk doordat de airco slecht koelt en doordat het brandstofverbruik van uw auto bij een ingeschakelde airco hoger is dan normaal. Raadpleeg in dergelijke gevallen een professional, zodat deze kan voorkomen dat u in een later stadium voor onnodig hoge reparatiekosten komt te staan.

Waarom uw airco regelmatig bij laten vullen?

De airco van uw auto maakt bij het verlagen van de temperatuur in de auto gebruik van een koudemiddel. Door verdamping kan jaarlijks tot wel 10% van dit koudemiddel verloren gaan. Wanneer er te weinig koudemiddel in de airconditioning van uw auto aanwezig is, zal de airco significant minder goed koelen en ontstaat zelfs de kans dat de compressor van de airco oververhit raakt. Laat daarom uw auto airco regelmatig bijvullen. Wij adviseren om tenminste iedere 2 tot 3 jaar uw airco bij te laten vullen.

Andere redenen voor regelmatig airco onderhoud

Een andere reden voor het geregeld laten uitvoeren van airco service, is dat een slecht onderhouden airco nare luchtjes en bacteriën in de auto kan verspreiden. Wanneer de airco muf ruikt, dan is dit een teken dat er bacteriën in het systeem van de airconditioning groeien. Natuurlijk is een muf ruikende airco al vervelend genoeg, maar ook het oplopen van een fikse verkoudheid is een onwenselijk verschijnsel dat nogal eens voorkomt bij achterstallig airco onderhoud. Wij adviseren dan ook om uw airco ieder jaar te laten reinigen en gedurende deze reinigingsbeurt direct het interieurfilter te laten vervangen.

Gecertificeerd bedrijf voor airco onderhoud

Al meer dan 50 jaar is MAK Auto actief op het gebied van auto onderhoud en reparatie. Wij beschikken over een zeer moderne werkplaats en technici die zijn opgeleid volgens de laatste inzichten op het gebied van autotechniek. In 2014 is de vooruitstrevende werkwijze van ons autobedrijf beloond met de prestigieuze titel ‘BOVAG Autobedrijf van het Jaar’. Daarnaast zijn wij gecertificeerd om alle reparaties en onderhoud aan de airconditioning van uw auto uit te mogen voeren. Onze specialisten zijn bij uitstek geschikt om uw vragen op het gebied van airco onderhoud te beantwoorden. De specialisten van MAK Auto staan u graag te woord!