Chiptuning is het afstellen van de motor door de software van de auto aan te passen. Dit zorgt voor extra trekkracht en vermogen én meer rijcomfort. De cijfers liegen er niet om; bij moderne auto’s kunnen de prestaties van de motor door middel van chiptuning wel 10 tot 30 procent worden verbeterd.

Ecotuning zorgt daarentegen niet voor meer vermogen, maar wel voor brandstofbesparing. Met ecotuning is 5 tot 8 procent minder brandstofverbruik mogelijk. Goed voor de portemonnee en het milieu dus!

Auto chiptuning voor diverse automerken

Bij MAK Auto & Techniek hebben wij ervaring met chip- en ecotuning van diverse merken, met name de grote Duitse automerken. Wanneer u uw auto bij ons brengt, kunnen wij u ervan verzekeren dat de prestaties van uw auto aanzienlijk zullen verbeteren. Uiteraard nemen we vooraf gezamenlijk uw wensen door, zodat u precies weet wat er gaat gebeuren.

Komt mijn auto in aanmerking voor chiptuning?

Om in aanmerking te komen voor chip- en ecotuning, bent u afhankelijk van het type motor dat in uw auto zit. Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten om te kijken of uw auto hiervoor geschikt is en wat de mogelijkheden zijn.