Binnen de autobranche wordt er continu geïnnoveerd, zo ook met autoverlichting. Bekende Duitse automerken als Audi, Mercedes en Volkswagen houden zich momenteel druk bezig met nieuwe technieken als het gaat om de verlichting. Niet alleen de techniek krijgt aandacht, ook aan het uiterlijk, gebruiksvriendelijkheid en de functies wordt uitgebreid aandacht besteed!

Matrix LED-koplampen Audi

Audi, bekent om zijn sportieve auto’s, werkt voortdurend aan verbeteringen van hun auto’s. Met de nieuwe Matrix LED-koplampen slaat het Duitse merk een nieuwe weg in. De vernieuwde verlichtingstechniek werkt aan de hand van een camera, nauwkeurige optische systemen en LEDs. Tegemoetkomend verkeer en voorliggers worden gezien, waar de lampen vervolgens op anticiperen. Maar, zij worden hierdoor niet fel beschenen. Dit geldt ook als het gaat om verkeersborden. Het licht wordt gedempt, om te voorkomen dat de bestuurder wordt verblind door terugkaatsend licht. Alle tussengebieden worden wel feller belicht. De patronen die in de lampen zijn verwerkt, zorgen voor een dynamisch proces die goed door andere bestuurders te zien is.

Interieurverlichting van Mercedes

Het Duitse automerk Mercedes is meester in het verbeteren van de interieurverlichting. Een goed voorbeeld hiervan is de verlichting van de nieuwste Mercedes A-klasse. Bij dit model licht het dashboard bijvoorbeeld groen op wanneer de ECO-stand is geactiveerd, en kleurt het dashboard geel wanneer de auto in sportstand staat. Wanneer er wijzigingen aan de instellingen worden doorgevoerd, geeft de auto dit tevens aan met lampjes die van kleur veranderen.

Micro-Pixel HD koplampen Volkswagen

Op dit moment werkt Volkswagen aan de micro-pixel HD koplampen. Deze hebben zo’n 30.000 individuele lichtpuntjes en kunnen zich aanpassen aan de omgeving. Bovendien kunnen de lampen verkeersborden en belangrijke aandachtspunten op de weg uitlichten. Volkswagen wil met deze innovatieve technologie informatie op de weg projecteren. Denk hierbij aan strepen die de breedte van het voertuig of de baan van het voertuig aangeven.

Meer weten over autoverlichting?

MAK Auto & Techniek focust zich continu op nieuwe innovaties in de autobranche. Heeft u vragen of specifieke wensen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom te Groot-Ammers!