In 2020 zullen er diverse ontwikkelingen steeds nadrukkelijker hun stempel op de automarkt drukken. Elektrische auto’s zullen een steeds groter aandeel krijgen en auto’s worden steeds slimmer. Hieronder zetten wij enkele autotrends van dit jaar voor u op een rij!

Elektrisch rijden breekt door

Afgelopen jaar was natuurlijk al een goed jaar voor de elektrische auto, maar in 2020 zullen elektrische auto’s definitief doorbreken. Vooral dankzij de steeds meer betaalbare modellen die op de markt komen, zijn het niet alleen de zakelijke rijders meer die in elektrische auto’s rijden, maar zullen ook steeds meer particulieren kiezen voor elektrisch rijden.

Duitse auto’s meest populair

De top vijf bestverkochte auto’s in 2019 wordt bezet door maar liefst vier Duitse modellen. Zowel de Audi A3 en A4 als de Volkswagen Polo en Golf vinden we terug in de top vijf bestverkochte auto’s. Uit onderzoek van AutoScout24 blijkt ook dat maar liefst acht van de tien meest gezochte modellen uit Duitsland komen. Dat Duitse auto’s de meest geliefde auto’s zijn, zal in 2020 waarschijnlijk niet gaan veranderen.

Rijhulpsystemen

Nieuwe auto’s worden steeds slimmer uitgerust. Steeds meer nieuwe auto’s zijn voorzien van rijhulpsystemen als verkeersbordherkenning, rijstrookassistentie en dodehoekbewaking.

Kleiner, lichter en zuiniger

De tien meest verkochte auto’s van 2019 hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze bescheiden van formaat zijn. Op de occasionmarkt zijn auto’s in de mini- en compacte klasse dan ook nog altijd het meest populair. Hoewel SUV’s de laatste jaren wel steeds meer worden verkocht, zullen autokopers in 2020 over het algemeen toch vaker de voorkeur geven aan een kleiner model.

Autotrends bij MAK Auto & Techniek

Bij MAK Auto & Techniek kunt u terecht voor een groot aanbod (jonge) exclusieve occasions van diverse merken, waaronder de populaire Duitse Audi en Mercedes. Ook zult u regelmatig elektrische auto’s in ons aanbod terugvinden. Bent u benieuwd naar ons volledige aanbod? U bent natuurlijk altijd welkom in onze showroom in Groot-Ammers. Liever een afspraak maken voor meer informatie en advies? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.