Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt. Elk jaar neemt het aantal Nederlanders dat binnen twee jaar een elektrische auto wil kopen toe. Dit jaar bedraagt deze stijging 5 procent. Een meerderheid van 56 procent geeft zelfs aan in de toekomst een elektrische auto te overwegen, blijkt uit de Elektrisch Rijden Monitor (gepresenteerd door de ANWB).

Voorspellingen volgend jaar

Brancheverenigingen BOVAG, RAI Vereniging en RDC voorspellen dat volgend jaar ruim een tiende van alle nieuwe auto’s een elektrisch model zal zijn. Het gaat hierbij dan om ruim 42.500 elektrische auto’s. Diverse kleine modellen onder de 30.000 euro zullen op de markt worden gebracht, maar vooral het segment tussen de 30.000 euro en 40.000 euro zal gaan groeien. Dit jaar zijn er na elf maanden bijna 39.000 elektrische auto’s verkocht. Omdat de bijtelling van 4 naar 8 procent gaat, is het wel onzeker of de trend zoals verwacht wordt doorgezet.

Fiscale voordelen elektrische auto

De totale kosten van aanschaf, bezit en het gebruik van een elektrische auto komen steeds meer in de buurt van die van een ‘gewone auto’. In 2020 komt er voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s een aanschafsubsidie. Bovendien is een elektrische auto nu al vrijgesteld van wegenbelasting! Slechts 18 procent is hiervan op de hoogte, blijkt uit onderzoek van ANWB. De fiscale voordelen zijn bij zakelijke rijders wel bekend. Dankzij een gunstig bijtellingspercentage is het aantal zakelijke elektrische autorijders in afgelopen jaar dan ook verdubbeld.

Aanbod elektrische auto’s MAK Auto & Techniek

Ook bij MAK Auto & Techniek groeit het aanbod elektrische auto’s steeds meer. Bent u benieuwd welke elektrische auto’s wij op dit moment op voorraad hebben? Neem dan gerust een kijkje op onze website. U bent natuurlijk ook altijd welkom om ons aanbod in onze showroom in Groot-Ammers te komen bekijken. Ook kunt u een afspraak maken met een van onze specialisten voor meer informatie en advies of om een proefrit te maken.