Uit een steekproef, gehouden door BOVAG, is gebleken dat een half miljoen personenauto’s in Nederland nu nog steeds op winterbanden rijden. Met de huidige warme temperaturen zorgt dit voor onveilige situaties. Winterbanden zorgen namelijk voor een langere remweg en door het zachtere rubber van de band heeft de auto minder grip op de weg. Bovendien slijten winterbanden met dit weer sneller, maakt het afrollen van de banden meer geluid én is het brandstofverbruik hoger. Het niet tijdig verwisselen van de winterbanden bespaard dus zeker geen kosten, maar het is bovenal erg gevaarlijk!

Winterbanden in zomer levensgevaarlijk

BOVAG testte 994 auto’s in Zwolle, Roermond en Utrecht. Hiervan waren 57 auto’s nog uitgerust met winterbanden, omgerekend is dat bijna 6 procent. Dit zou betekenen dat bij het totale wagenpark van Nederland (ruim 8,6 miljoen personenauto’s) circa 500.000 auto’s nog zijn voorzien van banden met een winterprofiel.

Te lage bandenspanning

Naast het op tijd verwisselen van uw autobanden, is het tevens belangrijk om met de juiste bandenspanning te rijden. Maar liefst 60 procent van de auto’s in Nederland rijdt met een te lage bandenspanning. Wanneer u rijdt met te zachte (of te harde) autobanden, heeft u eveneens een verslechterde wegligging en slijten de banden sneller. Het is raadzaam om uw bandenspanning eens in de twee maanden te controleren. In het instructieboekje of in de deurpost van uw auto kunt u vinden wat de juiste bandenspanning is.

Laat uw banden controleren bij MAK Auto & Techniek

Is uw auto op dit moment ook nog uitgerust met winterbanden? Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten vervangen! Uiteraard kunt u hiervoor bij MAK Auto & Techniek terecht. Vanzelfsprekend zorgen wij dan ook dat u met de juiste bandenspanning de weg op gaat. Maak direct een werkplaatsafspraak via onze website om uw banden te verwisselen of kom langs om uw banden te laten controleren.