Jaarlijks raken er gemiddeld 20.000 personen gewond door een verkeersongeval en dit moet minder, vindt de Europese Commissie. Om het verkeer veiliger te maken streeft de Europese Commissie ernaar om de technologische inhoud van auto’s te verbeteren. Zij willen auto’s veiliger maken voor de passagiers, voetgangers en andere voertuigen. Onlangs heeft de Europese Commissie besloten dat nieuwe personenauto’s vanaf 2022 verplicht moeten zijn voorzien van een aanvullende veiligheidsuitrusting.

Wat moet er veranderen?

Tegenwoordig is er bij de aanschaf van een nieuwe auto keuze uit een diverse aanvullende veiligheidsopties. Denk aan een achteruitrijcamera, parkeerassistentie of een noodstopsysteem. De nieuwe regeling van de Europese Commissie zorgt ervoor dat dit soort systemen van de aanvullende optielijst verdwijnen en verplicht worden gesteld in nieuwe auto’s.

Wat wordt er in 2022 verplicht?

De waarschuwingssystemen die vanaf 2022 volgens de Europese regels verplicht worden gesteld, richten zich onder andere op vermoeidheid en bij gevaarlijk gebruik van de smartphone. Daarnaast worden nieuwe auto’s verplicht uitgerust met parkeersensoren, een noodremsysteem, rijbaanondersteuning en achteruitrijcamera. Ook wordt het de autofabrikanten verplicht om het goedkoper en makkelijker te maken een alcoholslot te installeren. De Europese Commissie verwacht dat door de installatie van bovengenoemde systemen de wegen veiliger worden en het aantal verkeersslachtoffers zal afnemen.

Nieuwste systemen bij MAK Auto & Techniek

MAK Auto & Techniek vindt het erg belangrijk dat u zo veilig mogelijk de weg op gaat. Onze occasions worden dan ook technisch uitvoerig gecheckt in onze werkplaats en zijn vaak al voorzien van diverse veiligheids- en rijhulpsystemen. Bekijk ons ruime aanbod jonge occasions op onze website of kom eens langs in onze showroom voor een proefrit of bezichtiging!