Trekt u er binnenkort op uit voor een heerlijke wintersportvakantie? Bij sneeuw, ijzel en pekel heeft een auto het zwaarder dan normaal. Daarom is het belangrijk om uw auto goed voor te bereiden op deze winterse weersomstandigheden. Wij vertellen u hoe u ervoor zorgt dat uw auto klaar is voor de wintersport!

Winterbanden

Wanneer u richting de sneeuw gaat is het vanzelfsprekend dat uw auto is uitgerust met een goede set winterbanden. U heeft hierdoor meer grip op de weg en daarnaast zijn winterbanden in veel Europese landen verplicht. Duitsland heeft de regelgeving omtrent winterbanden onlangs zelfs aangescherpt. Nieuwe winterbanden die zijn aangeschaft vanaf 1 januari 2018 moeten naast het M+S keurmerk nu ook zijn voorzien van een Alpine-symbool (berg met sneeuwvlokje). Wanneer u al winterbanden heeft, hoeft u niet direct nieuwe aan te schaffen, voor ‘oude’ winterbanden geldt namelijk een overgangsperiode tot september 2024.

Sneeuwkettingen

Op hevig besneeuwde wegen volstaan alleen winterbanden vaak niet, zeker niet op bergwegen. Zorg er daarom voor dat u in het bezit bent van sneeuwkettingen. Deze bieden extra grip en veiligheid. Op sommige wegen in het buitenland zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht.

Dit mag niet ontbreken in uw auto

Er zijn een aantal spullen die in de winter niet in uw auto mogen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een goede ijskrabber en een voorraad antivries ruitensproeiervloeistof. En, ondanks een goede voorbereiding is het natuurlijk altijd mogelijk dat u onverhoopt toch langs de weg komt te staan. Zorg daarom voor warme dekens, een gevarendriehoek en veiligheidsvestjes. Die laatste twee worden ook in steeds meer landen verplicht gesteld. Tevens is het handig om in het bezit te zijn van slotontdooier, bewaar deze alleen niet in de auto.

Rubbers insmeren

Om het dichtvriezen van uw deuren te voorkomen is het raadzaam om de rubbers van alle deuren voor vertrek in te smeren met bijvoorbeeld vaseline, talkpoeder, siliconenspray of een rubber stick die hiervoor speciaal bedoeld is.

Winterbeurt

Tot slot is het goed om, als allerlaatste check voordat u op wintersportvakantie gaat, uw auto bij een garage een winterbeurt te geven. Uiteraard is dit ook mogelijk bij MAK Auto & Techniek. Wij controleren tijdens een winterbeurt alle vloeistofniveaus, de accu, de verlichting en de profieldiepte van uw banden. Bovendien zorgen wij ervoor dat het koelsysteem van uw auto bestand is tegen extreem lage temperaturen en dat u de weg op gaat met de juiste bandenspanning. Na een wintercheck weet u zeker dat u klaar bent voor uw wintersportvakantie!

Een afspraak maken voor een onderhouds- of winterbeurt? Via onze werkplaatsplanner aan de rechterkant van deze pagina plant u gemakkelijk zelf een afspraak in. Voor meer informatie of vragen kunt u uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer 0184 60 12 36.