Na de warme (na)zomer staan nu toch echt de koude maanden voor de deur. En dit betekent dat we onze auto weer winterklaar moeten maken en de zomerbanden inwisselen voor winterbanden. Hiermee voorkomt u niet alleen onnodige slijtage, maar het is tevens essentieel voor uw veiligheid op de weg. Door het gebruik van winterbanden bent u verzekerd van meer grip op een koud, glad en nat wegdek. Wees voorbereid en zorg dat uw auto klaar is voor de échte koude wintermaanden!

Het enige contact dat uw auto met het wegdek heeft, verloopt via de banden. Dat deze moeten berusten op een goed profiel is dan ook belangrijk. Echter zitten hier bij wintertemperaturen andere eisen aan verbonden, dan bij zomerse temperaturen.

Het belang van winterbanden

Wanneer de temperatuur zakt naar zeven graden of lager, raden wij u aan uw zomerbanden te verwisselen naar winterbanden. Deze bestaan uit rubber dat ondanks het koude weer zacht genoeg blijft om een korte remweg te behouden. Bovendien berust het profiel van een winterband op dikke groeven die voor meer grip op het wegdek zorgen wanneer er ijzel of sneeuw ligt. Hiermee wordt de kans op slipgevaar beperkt.

Bandenwissel bij MAK Auto & Techniek

Uiteraard bent u van harte welkom om bij MAK Auto & Techniek uw banden te laten verwisselen. Hierbij controleren we direct de gehele staat van uw banden, zoals de profieldikte en de bandenspanning. Blijkt hieruit dat uw banden toe zijn aan vernieuwing? Dan hebben wij diverse scherp geprijsde wintersets voor u beschikbaar. U kunt de bandenwissel eveneens combineren met een APK-keuring, een onderhoudsbeurt of een volledige wintercheck.

MAK wintercheck

Bij de MAK wintercheck wordt uw auto gecheckt op een aantal essentiële punten. Zo controleren wij de banden, remmen, accu, verwarming, verlichting, vloeistoffen en ruitenwissers. Na de wintercheck is uw auto volledig winterklaar en geven wij u tevens inzicht in mogelijk toekomstig onderhoud of reparaties. Zo komt u komende winter niet voor verrassingen te staan.

Wilt u direct een afspraak voor een bandenwissel en/of wintercheck maken? Dit kunt u eenvoudig zelf doen door uw werkplaatsafspraak in te plannen via onze online werkplaatsplanner. Bij vragen of meer informatie kunt u ons uiteraard ook altijd bellen. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 0184 60 12 36.