Op de Los Angeles Auto Show, die op 22 november van start ging, introduceerde MINI de nieuwste MINI John Cooper Works GP. Het model is nu al uitgeroepen tot veruit het snelste type in de geschiedenis van het dochterbedrijf van BMW en zal in een beperkte hoeveelheid op de markt worden aangeboden.

De nieuwe MINI John Cooper Works GP biedt plaats voor maximaal twee personen en beschikt over een 2.0 liter viercilinder turbomotor met een vermogen van 306 pk. Vanuit een stilstaande positie sprint het model binnen een tijdsbestek van 5,2 seconden naar een snelheid van 100 km/u en behaalt een topsnelheid van maar liefst 265 km/u. Het maakt de nieuwe John Cooper Works GP de snelste MINI ooit! De auto beschikt daarnaast over een schakelsysteem dat bestaat uit een achttraps Steptronic automaat en een sportief onderstel dat de afstand tussen de auto en het wegdek met zo’n één centimeter verkleind.

Nieuwe MINI John Cooper Works GP

Beperkte oplage John Cooper Works GP

In een oplage van 3.000 exemplaren zal het nieuwe model van MINI op de markt worden aangeboden. Ten opzichte van de oplage van het voorgaande model van John Cooper Works G is dit aantal iets hoger. Er werden toen slechts 2.000 stuks op de markt gebracht.

MINI-assortiment MAK Auto & Techniek

MAK Auto & Techniek is een liefhebber van sportieve auto’s voorzien van hoge kwaliteit. De sportieve MINI John Cooper Works GP vinden wij daarom ook te gek! Wegens de kwaliteit en betrouwbaarheid vindt u regelmatig verschillende MINI-modellen terug in ons aanbod. De MINI’s binnen de collectie van MAK zijn niet alleen stijlvol, ze zijn eveneens rijk uitgerust en verkeren in een uitstekende conditie. Benieuwd naar ons complete aanbod? Kijk dan gerust eens rond op onze website of maak vandaag nog een afspraak met één van onze specialisten en kom langs in onze showroom.