Mercedes-Benz is druk bezig om hun populaire modellen te vernieuwen en te voorzien van de laatste technologie. Tijdens de autobeurs in Genève werd de nieuwe GLC-klasse gepresenteerd. De populaire SUV, die sinds 2015 op de markt is, onderging veranderingen onder de kap en aan de binnenzijde. Lees hier over alle vernieuwingen van deze veelzijdige SUV!

Vernieuwingen aan exterieur

De GLC-klasse onderging weinig veranderingen aan het uiterlijk. Maar, de uitstraling is wel iets sportiever geworden. De auto is namelijk voorzien van een nieuwe bumper. De chroomelementen lopen van de voorzijde door naar de achterzijde en de auto beschikt over nieuwe performance led-koplampen. Daarnaast is het model nu ook beschikbaar in de populaire kleur grafietgrijs.

Vernieuwingen aan interieur

Het interieur kenmerkt zich door de verfijnde materialen en vloeiende vormen. Het interieur is standaard uitgerust in het zwart en de middenconsole is voorzien van een sierdeel dat leverbaar is in twee nieuwe houtsoorten. Het stuurwiel is compleet nieuw vormgegeven, leverbaar in twee sportieve uitvoeringen én uitgerust met de afstandsassistent DISTRONIC.

Technische verbeteringen

De meest interessante vernieuwingen zijn terug te vinden onder de kap en in de techniek. De GLC is uitgerust met compleet nieuwe viercilinder benzine- en dieselmotoren die zorgt voor een hoger vermogen met minder brandstofgebruik en minder uitstoot. De nieuwe GLC kan ook uitgerust worden met het DYNAMIC BODY CONTROL-onderstel. In combinatie met de DYNAMIC-SELECT-schakelaar past het systeem van de auto zich aan het rijgedrag van de bestuurder en het wegdek aan. Via deze schakelaar is het mogelijk om in zeven rijprogramma’s te rijden. Naast de vijf standaard functies ECO, Comfort, Sport, Sport+ en Individual, is het met het nieuwe onderstel ook mogelijk Offroad of Offroad+ te rijden. Deze functies zijn geschikt voor elk type ondergrond en alle weersomstandigheden.

De vernieuwde GLC beschikt daarnaast over het nieuwe Mercedes-Benz User Experience systeem (MBUX). Deze innovatieve telematica is een combinatie van augmented reality, spraakbediening en touchscreen. Via het MBUX systeem is het mogelijk door middel van gebaren het multimediasysteem te bedienen, via spraakbediening voertuigfuncties op te roepen en levert in combinatie met augmented video een aanvulling op het navigatiesysteem. Als laatste kenmerkt de GLC zich door zijn veiligheid. Het model is uitgerust met een aantal rijassistentiesystemen zoals een stuurassistent, snelheidslimietassistent en actieve dodehoekassistent.

Mercedes GLC-klasse bij MAK Auto & Techniek

Bij MAK Auto & Techniek hebben wij diverse auto’s van het merk Mercedes-Benz in ons aanbod, waaronder ook regelmatige jonge GLC-klasse occasions. Bent u geïnteresseerd in één van onze Mercedes occasions? Kom dan gerust eens langs in onze showroom voor een bezichtiging of proefrit!