Porsche viert dit jaar zijn 70-jarige bestaan en dit mag niet onopgemerkt blijven. Zeker niet nu Porsche 911 is uitgeroepen tot het meest gewilde model onder de tweedehands sportauto’s! Dit werd duidelijk na onderzoek van Autoscout24, die de top 10 populairste tweedehands sportauto’s in kaart bracht.

Porsche populaire sportwagen

Porsche domineert de markt van tweedehands sportwagens. De Porsche 911, Porsche Boxster én Porsche Cayman wisten ieder namelijk een plek binnen de top 10 populairste sportauto’s te bemachtigen. Met een gemiddelde vraagprijs van €82.500,- staat het sportmodel Porsche 911 op de eerste plek in de top 10. Gevolgd door de Mercedes-Benz SL, die tweedehands gemiddeld €30.128,- kost. De Porsche Boxster staat op plek vier met een gemiddelde vraagprijs €44.510,-. Dit model is, sinds de lancering van de nieuwe 718 Boxster Spyder vorige maand, flink in populariteit gestegen. De tweedehands Porsche Cayman is in de top 10 terug te vinden op de zevende plek.

Top 10 tweedehands sportauto’s

  1. Porsche 911
  2. Mercedes-Benz SL
  3. Jaguar XKR/XK8/XK
  4. Porsche Boxster
  5. Ford Mustang
  6. Jaguar F-Type
  7. Porsche Cayman
  8. Audi TT/TTS
  9. Chevrolet Corvette
  10. Mercedes-Benz AMG GT

Als het gaat om de kleur van de auto hebben de liefhebbers van sportauto’s een duidelijke voorkeur. Neutrale kleuren zoals zwart en grijs zijn het meest in trek. Daarna volgen de kleuren rood, blauw en wit.

Sportwagens bij MAK Auto & Techniek

Wie van sportauto’s houdt, kan zijn hart ophalen bij MAK Auto & Techniek! In ons aanbod vindt u namelijk fraaie sportwagens van diverse merken als Audi, Mercedes, BMW. Maar ook de Porsche-liefhebbers zijn bij MAK Auto & Techniek aan het juste adres. Regelmatig hebben wij (unieke) Porsches in ons aanbod.

Geïnteresseerd in een van onze sportauto’s? Neem dan contact met ons op via het contactformulier aan de rechterzijde van deze pagina. Wij kunnen u alles over de auto vertellen. Direct een proefrit inplannen of inruilvoorstel indienen is ook mogelijk via onze website.