Er worden steeds meer occasions verkocht door autobedrijf, ten opzichte van door particulieren. Dit blijkt uit onderzoek van BOVAG en RDC. Daar waar de onderlinge verkoop van particuliere partijen al voor een groot deel achterloopt op het voorgaande jaar, heeft de verkoop van autobedrijven momenteel al een recordhoogte bereikt!

De onderlinge verkoop van occasions door particulieren is het afgelopen jaar flink gezakt. Zo wisten particulieren in de eerste drie kwartalen van dit jaar in totaal 512.032 auto’s te verkopen, waar dit aantal in 2018 nog bijna elf procent hoger lag. Toch ligt de oorsprong van deze daling al verder in het verleden, aangezien particulieren in 2007 in totaal maar liefst 845.000 occasions verkochten.

Occasionverkoop autobedrijven stijgt

In tegenstelling tot de dalende cijfers van particulieren, is het aantal verkochte occasions door autobedrijven het dit jaar al naar een recordhoogte gestegen. In de eerste drie kwartalen van 2019 verkochten autobedrijven gezamenlijk in totaal 955.958 occasions. In vergelijking met dezelfde periode in 2018 betekent dit nu al een stijging van zo’n twee procent! Ook deze ontwikkeling kent zijn oorsprong langer. In 2018 werden er namelijk zo’n 200.000 occasions méér verkocht dan in 2007.

Meeste populaire occasions 2019

Wederom is de Volkswagen Golf het meest populaire model onder de verkochte occasions. Opgevolgd door de Volkswagen Polo. Op de derde plek staat de Opel Corsa. De mooie BMW 3-serie staat op de achtste plek.

Betrouwbare occasions MAK Auto & Techniek

Autokopers lijken steeds meer op zoek te zijn naar zekerheid en kiezen daarom eerder voor een betrouwbaar adres, ten opzichte van het kopen via een particulier. Dit brengt ten slotte toch meer risico’s met zich mee. Bent u op zoek naar een betrouwbare occasion? Dan bent u bij MAK Auto & Techniek aan het juiste adres. U vindt bij ons een groot assortiment aan jonge occasions van grote merken als Audi, Volkswagen en BMW. Vaak zelfs nog inclusief fabrieksgarantie!

Vrijwel ons gehele aanbod aan occasions is te bekijken op onze website. Wilt u onze occasions liever met eigen ogen zien? U bent uiteraard van harte welkom in onze showroom voor een bezichtiging of proefrit.