Het aantal occasions dat door autobedrijven is verkocht, heeft het afgelopen jaar hoogstwaarschijnlijk een recordaantal bereikt. 1,84 miljoen occasions kregen tot en met november van dit jaar een nieuwe eigenaar, zo blijkt uit cijfers van de BOVAG en RDC. Dit is één procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In heel 2017 werden er in totaal 1,98 miljoen occasions verkocht. De verwachting is dat het totaal aantal verkochte occasions in 2018 boven de 2 miljoen uit zal komen.

Toename importoccasions

Naast dat occasions enorm geliefd zijn bij de consument, worden de hoge cijfers tevens verklaard door het feit dat geïmporteerde auto’s tevens meegeteld worden. Daar waar importoccasions direct op naam van de consument kwamen, worden deze nu veelal eerst op naam van het autobedrijf dat de auto importeert gezet. Tóch blijkt uit onderzoek dat er dit jaar meer occasions zijn verkocht dan voorgaande jaren.

Populariteit Volkswagen hoogst

Het populairste automerk onder consumenten is Volkswagen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het Duitse automerk het afgelopen jaar de meeste auto’s heeft verkocht in vergelijking met concurrerende merken. Nog steeds is de Volkswagen Golf één van de meest geliefde occasions. Dit model is ook regelmatig terug te vinden in de showroom van MAK Auto & Techniek.

Occasions bij MAK Auto & Techniek

MAK Auto & Techniek heeft een groot aanbod (jonge) occasions van diverse merken. Bent u geïnteresseerd in een van de occasions uit onze voorraad? Of wilt u een occasion vanuit het buitenland door ons laten importeren? Daar kunnen wij u uiteraard mee van dienst zijn. Neem direct contact met ons op via de contactmodule aan de rechterkant van deze pagina.