Na het daverende succes van vorig jaar, was het zaterdag 1 juni zover voor de tweede editie van de MAK Rally. Om 09.45 uur was de officiële aftrap. De dag begon met een zomerse temperatuur en met veel toeschouwers al vroeg op de been om de prachtige auto’s te aanschouwen. Hierbij een verslag én de aftermovie van de MAK Rally Second Edition!

Aftrap bij MAK Auto & Techniek

De rally werd afgetrapt in onze showroom in Groot-Ammers. De dag begon met een kopje koffie en een korte presentatie over het uitdagende programma van de dag. Na de presentatie ging de rally van start. Aan de start verschenen ruim 55 auto’s, variërend van een Audi RS7, Ferrari 458, Ford F100 en een Mercedes GL63 AMG. Prachtig om te zien voor de echte autoliefhebbers.

Spannend parcours

Na het startschot begonnen de kandidaten aan het eerste deel. Tijdens het eerste deel van de rally moesten de coureurs diverse opdrachten uitvoeren die hen door een landelijke omgeving stuurde. Het doel was om het routeboek te ontcijferen aan de hand van foto’s. De deelnemers hadden een aantal foto’s van herkenningspunten meegekregen waar ieder een vraag bij hoorde. Een goed antwoord bracht de coureur sneller naar de finish. Aan het einde van het eerste deel kwamen de kandidaten bij Slot Loevestein bij elkaar voor een heerlijke lunch. Na de lunch ging het tweede deel van de rally start. Opnieuw moesten de coureurs aan de slag om de rest van het parcours te ontcijferen om zo bij de eindlocatie te komen. Na een spannende rally eindigden alle deelnemers bij More-Itz in Drimmelen. De dag werd afgesloten met een hapje, drankje én natuurlijk de prijsuitreiking. De winnaar was het team dat de minste kilometers had afgelegd en daarbij de meeste vragen correct had beantwoord.

Geslaagde dag

We kunnen weer terugkijken op een geslaagde, zonnige en competitieve dag met veel rijplezier. De aftermovie geeft een goede impressie van de MAK Rally 2019! Op onze Facebookpagina vindt u nog meer foto’s!