Na maanden van voorbereidingen (en voorpret) was het afgelopen zaterdag zover, de allereerste MAK rally! Vijftig unieke auto’s stonden zaterdagochtend aan de start voor de showroom van MAK Auto & Techniek. En ook een hoop toeschouwers waren aanwezig bij het startschot van de rally om te genieten van alle mooie bolides. Geniet mee met de MAK Rally Aftermovie en lees ons verslag van deze prachtige dag!

Ontvangst bij MAK Auto & Techniek

Tussen 08.30 en 09.00 uur werden alle deelnemers door ons ontvangen voor een lekkere bak koffie en een ‘MAK Rally’ gebakje. Dit was zeker geen overbodige luxe, want de deelnemers stond een uitdagend (maar vooral ook leuk) programma te wachten. Nadat alle deelnemers in de showroom kennis met elkaar hadden kunnen maken en een korte presentatie konden de eerste deelnemers starten aan de rally. Het deelnemersveld liep uiteen van oude Volkswagen Kever’s tot splinternieuwe supercars zoals een Audi R8 V10 en Mercedes SLS AMG. Het was een lust voor het oog voor het publiek aan de start!

Uitdagende route

De route moest door de deelnemers aan de hand van een routeboek zelf ontcijferd worden en voerde hen door pittoreske dorpen en mooie landelijke omgevingen. Daarnaast hadden alle deelnemers een twaalftal foto’s van herkenningspunten langs de route meegekregen. Bij iedere foto hoorde een vraag, waarop het antwoord enkel op de locatie van het herkenningspunt te vinden was. Kortom, opletten geblazen!

Spannende finale

Halverwege de route konden de deelnemers heel even bijkomen en onder het genot van een heerlijke lunch in Amerongen. Waarna ze een nog uitdagender tweede deel van het parcours te wachten stond. Het ontcijferen van de route werd in de finale namelijk nog iets lastiger gemaakt… Gelukkig wist iedereen uiteindelijk op de prachtige eindlocatie aan te komen waar ze konden genieten van een hapje en een drankje. Hier wist reddende engel ‘The Stig’ (bekend van het BBC programma Top Gear) gelukkig nog net op tijd voor de prijsuitreiking de vergeten bekers af te leveren! Dit, zodat deze uitgereikt konden worden aan de teams die de minste kilometers hadden afgelegd en daarbij de meeste vragen juist beantwoord hadden. Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde dag en genieten wij voor nu nog even na met alle mooie beelden. Wie weet tot volgend jaar! Meer impressies van de MAK Rally 2018? Bekijk alle foto’s op onze Facebook pagina!