Wanneer uw autobanden de juiste spanning hebben rijdt u niet alleen veiliger, u rijdt tevens zuiniger én het is beter voor het milieu. Met de juiste spanning heeft uw namelijk meer grip op de weg, wordt er minder brandstof verbruikt en heeft u minder last van slijtage. Dit bespaart een automobilist jaarlijks minstens €100,-! Toch is gebleken dat zo’n 60 procent van de Nederlanders nog steeds met te zachte banden rijdt. We leggen u graag uit waarom het belangrijk is uw banden twee keer per maand te controleren en (wanneer nodig) op de juiste bandenspanning te brengen.

Op 15 november jl. is de campagne ‘Geef je banden lucht’ van start gegaan. Via radiospotjes en reclame bij tankstations probeert men de voordelen van banden met de juiste bandenspanning aan de man te brengen.

0,4 megaton CO2 per jaar besparen

Wanneer alle auto’s met de juiste bandenspanning zouden rondrijden, is gebleken dat we ongeveer 0,4 megaton CO2 per jaar aan uitstoot besparen. Volgens staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat, is het simpel, zinnig en zuinig. “Het is niet alleen veilig, maar ook goed voor de portemonnee”, aldus Van Veldhoven.

Aantal keer bandencontrole

Hoewel het wordt aanbevolen om de bandenspanning van uw auto tweemaal per maand te controleren, controleert zo’n 50 procent van de Nederlanders zijn banden nu slechts minder dan drie keer per jaar. 42 procent van de mensen is zich er wel van bewust dat de banden het best gecheckt kunnen worden bij koude temperaturen. Zo’n 20 procent stelt onterecht dat dit het best bij warme temperaturen gedaan kan worden.

Initiatief ‘Geef je banden lucht’

De partijen als het Ministerie van IenW (Infrastructuur en Waterstaat), VACO, RAI-vereniging, ANWB, BOVAG, RECYBEM, Band op Spanning, Milieu Centraal en VNA, zijn het initiatief ‘Geef je banden lucht’ gestart om het gedrag van de automobilist veranderen. Het doel is dat iedere automobilist tweemaal per maand zijn of haar bandenspanning controleert en deze (wanneer nodig) op juiste spanning brengt. Dit zodat er veiliger, zuiniger, stiller én schoner wordt gereden.

Bandencontrole door MAK Auto & Techniek

Onze specialisten kunnen de spanning van uw banden uiteraard controleren. Daarnaast controleren wij de banden ook uitvoerig op andere essentiële punten. Meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of maak direct een werkplaatsafspraak.