Volkswagen kan niet wachten met het onthullen van de nieuwe Golf en heeft al een foto van een testauto, ingepakt in bijzondere camouflage, de wereld ingestuurd. Op dit moment gaat de Golf 8 de laatste testfase in en zal de auto eind oktober aan het publiek worden geïntroduceerd. Volgens ontwerpdirecteur Klaus Bischof wordt de nieuwe Golf een echte eyecatcher!

Achtste generatie Golf

Het is inmiddels de achtste generatie van de Volkswagen Golf die eraan zit te komen. Sinds de introductie in 1974 zijn er al ruim 35 miljoen exemplaren gebouwd. Waar normaal gesproken de nieuwe exemplaren worden geïntroduceerd op de IAA van Frankfurt zal de nieuwe Golf 8 hier niet zijn publieksdebuut krijgen. In Frankfurt wil Volkswagen namelijk de volledig elektrische ID.3 in de spotlight zetten.

Digitaal, intelligent en connected

Het blijft nog even speculeren over de specificaties, maar de Golf 8 moet de nieuwe standaard gaan neerzetten op het gebied van onlinediensten, infotainment en zelfrijdende functies. De achtste generatie van de bestseller beschikt over elektrische aandrijving en een volledig digitaal en connected interieur. Daarnaast blijft het iconische design van de Golf behouden.

Nieuwe Golf GTI

In oktober zal de Golf 8 geïntroduceerd worden, maar voor de Golf GTI moeten we nog iets meer geduld hebben. Deze wordt medio 2020 verwacht. Wat de specificaties van de Golf GTI gaan worden is overigens nog niet bekend, maar er worden geen schokkende veranderingen verwacht. Wel zullen de looks stoerder worden dan die van de huidige GTI door het gebruiken van agressievere bumperpartijen, luchtinlaten en een prominente diffuser.

De standaard motor die onder de kap ligt zal een vermogen krijgen van circa 255 pk. Daarnaast wordt de nieuwe Golf GTI ook leverbaar in een versie met meer vermogen. Hoeveel pk’s deze motor exact zal hebben is nog de vraag. Gespeculeerd wordt over een vermogen van 290 pk, maar het is niet uitgesloten dat dit toch meer richting de grens van 300 pk zal gaan. Overigens is de topsnelheid van 250 km/u geen geheim. Hiermee is een honderdsprint in een dikke 5,5 seconden mogelijk.

Volkswagen Golf bij MAK Auto & Techniek

Bij MAK Auto & Techniek is er altijd een uitgebreid assortiment aan Volkswagen occasions beschikbaar. De superieure uitstraling van de Golf en de sportieve uitstraling van de Golf GTI zijn ook bij onze klanten populair. Benieuwd welke occasions op dit moment beschikbaar zijn? Op onze website kunt u het gehele aanbod occasions terugvinden. Wilt u liever langskomen of een proefrit maken? U bent van harte welkom in onze showroom in Groot-Ammers.