Sinds vorige week (21 maart) is het officieel lente en dit betekent dat het weer tijd is voor zomerbanden! Wanneer u met hogere temperaturen door blijft rijden met uw winterbanden, slijt het rubber sneller. Daarom is het belangrijk dat u tijdig uw banden laat verwisselen.

Wanneer zomerbanden?

Wanneer de temperatuur oploopt tot boven de 7 graden, is het aan te raden om uw winterbanden te vervangen voor zomerbanden. Zomerbanden presteren bij temperaturen boven de 7 graden namelijk beter dan winterbanden, aangezien ze van een andere rubbersamenstelling zijn gemaakt. Winterbanden hebben bij warmere temperaturen een langere remweg, dus wanneer het buiten weer wat warmer wordt is de zomerband het veiligst.

Banden laten wisselen bij MAK Auto & Techniek

Wilt u uw banden laten wisselen? Uiteraard kan dat bij MAK Auto & Techniek. Bij het wisselen van uw banden kijken wij ook naar de algehele staat van uw banden, waaronder de profieldiepte en bandenspanning. Goede banden met voldoende profiel zijn essentieel voor uw veiligheid. Mocht u een nieuwe set zomerbanden nodig hebben, dan kunt u profiteren van onze aantrekkelijke aanbiedingen!

Wij verwisselen uw banden terwijl u wacht. Wilt u de bandenwissel combineren met één van onze andere services, dan kan dat natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan een onderhoudsbeurt, APK, aircocheck, ruitreparatie of een was- en poetsbeurt. En heeft u geen idee hoe u het klokje in uw auto verzet naar de zomertijd? Dan regelen we dat ook gelijk voor u!

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken om zomerbanden onder uw auto te laten plaatsen? Maak dan direct een afspraak via het werkplaatsformulier een de rechterkant van deze pagina. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze aanbiedingen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website. Uiteraard zijn wij ook telefonisch te bereiken via het telefoonnummer 0184 60 12 36.