Bent u van plan om met de auto naar een wintersportbestemming te gaan? Zorg er dan voor dat u goed voorbereid op pad gaat. Het is namelijk essentieel om uw auto voor te bereiden op winterse omstandigheden, zodat u veilig de weg op kunt en onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Er zijn een aantal factoren waar u rekening mee moet houden als u met de auto op wintersport gaat. Zo dient u bijvoorbeeld enkele spullen zelfs verplicht mee te nemen. Wij vertellen u graag hoe u uw auto klaar voor de wintersport maakt, zodat u met een gerust hart de weg op kunt!

Een geschikte set winterbanden & sneeuwkettingen

Het is een absolute no-go om met zomerbanden op weg naar het wintersportgebied te gaan. In de meeste gebieden is het zelfs verplicht om de auto van een set winterbanden te voorzien. Hiermee heeft u simpelweg meer grip op de weg, wat een stuk veiliger is. Let bij het kiezen van de banden wel goed op de profieldiepte. Deze horen namelijk minimaal vier millimeter diep te zijn. Tevens is het belangrijk altijd voorbereid te zijn op hevig besneeuwde gebieden, waarbij het essentieel is met sneeuwkettingen te rijden. Vergeet deze dan ook niet mee te nemen! Hiermee zorgt u ervoor dat uw auto extra is beveiligd.

Overzicht (verplichte) spullen

Om er zeker van te zijn dat u niks vergeet, hebben wij een lijstje opgesteld met belangrijke spullen die u in uw auto kunt leggen. Sterker nog, in veel wintersportlanden bent u verplicht een aantal van deze spullen bij u te hebben:

  • Gele veiligheidshesjes
  • Gevarendriehoek
  • EHBO set
  • Geldig autobahnvignet
  • Milieusticker
  • Slotontdooier
  • Startkabels
  • Antivries ruitenwisservloeistof

Maak uw auto winterklaar bij MAK Auto & Techniek

Voor u de lange reis gaat maken, kunt u uw auto uiteraard even bij MAK Auto & Techniek langsbrengen. Wij controleren uw auto op de accu, remmen, verlichting, banden én alle vloeistofniveaus. Zo weet u zeker dat uw auto volledig ‘winterready’ is! Maak direct een werkplaatsafspraak via onze website of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 0184 60 12 36.